Либански председник напад Израела назвао „објавом рата“

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Либана Мишел Аун
Председник Либана Мишел Аун - Sputnik Србија
Пратите нас
Либан би нападе израелских беспилотних летелица могао да схвати као „објаву рата“, изјавио је либански предсеник Мишел Аун на састанку са специјалним изаслаником Уједињених нација Јаном Кубишом.

„Либан је упутио жалбу Савету безбедности УН, као одговор на агресију Израела у јужном предграђу Бејрута, и задржава право на самозаштиту, пошто нам оно што се догодило ’као објава рата‘ даје право да штитимо свој суверенитет и независност“, рекао је Аун.

Либански председник је нагласио да дејства Израела нарушавају прву тачку Резолуције 1701 Савета безбедности УН.

„Током више сусрета са Вама сам говорио да Либан није испалио ниједан метак са границе, што је дозвољено ради самоодбране. Оно што се догодило јуче даје нам право да то учинимо“, рекао је либански председник.

У ноћи између суботе и недеље израелске беспилотне летелице напале су позиције „Хезболаха“. Инцидент се догодио неколико часова пошто је израелска војска бомбардовала област у близини сиријске престонице Дамаска. Израелци су саопштили да су гађали иранске објекте у близини Дамаска, како би осујетили напад дронова на своју земљу.

У ноћи између недеље и понедељка либански медији су пренели да су беспилотне летелице гађале позиције Народног ослободилачког фронта Палестине у Либану, недалеко од границе са Сиријом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала