Михајловић: За неке сам будала што сам изашао из болнице, али желео сам ово

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Легендарни српски фудбалер Синиша Михајловић, у тренутку када се опоравља од леукемије, водио је меч између његове Болоње и Вероне (1:1).

Како су пренели италијански медији, Михајловићев долазак у Верону изненадио је фудбалере Болоње, испунио им је обећање дато пре 40 дана када је кренуо са лечењем.

„Обећао сам да ћу бити са вама. И овде сам. За неке сам будала што сам изашао из болнице. Ипак, желео сам да будем овде“, рекао је Михајловић и расплакао своје изабранике, а преноси „Газета дело спорт“.

Изјава легендарног Србина говори да је на своју руку, односно против савета доктора, одлучио да напусти болницу и испуни обећање, јер је главно оно да ће на крају победити болест.

Са друге стране, познати италијански лекар Санте Тура сматра да је повратак Михајловића добар знак на путу ка опоравку, али и да је у овој ситуацији неопходан велики опрез.

Тура, бивши директор Института у Болоњи где се лечи Михајловић, каже да је Србин показао снагу што је отпутовао у 145 километара удаљени град како би водио своје играче на старту Серије А, преноси Б92.

„Чињеница да су му доктори дали дозволу значи да постоји позитиван одговор организма. Јасно је да ће као и сваки пацијент, који је напустио болницу, морати да поштује одређе ствари. Биће праћено све“, рекао је Тура, а преноси „Медијасет“.

Тура додаје да болест и даље мора да се држи под контролом.

„Сигурно је да у овом стању мора да прође барем још један ток лечења и зато следи хоспитализација, односно, вероватно је решење трансплатација коштане сржи. Медицина је напредовала ових година, лако је наћи донора, јер је довољно 50 одсто компатибилности“, поручио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала