Либански премијер замолио Русију да спречи рат са Израелом

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Уђи у базу фотографијаБејрут, Средоземно море
Бејрут, Средоземно море - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Либана Сад Харири замолио је Русију у телефонском разговору са шефом дипломатије Русије Сергејом Лавровом да не допусти ескалацију напетости између Израела и Либана, саопштио је руски спољнополитички ресор.

„Због инцидента са израелским дроновима на небу изнад Бејрута 25. августа Сад Харири се обратио с молбом Русији да искористи свој ауторитет и утицај како се не би дозволила ескалација напетости између Израела и Либана, која прети регионалној безбедности“, наводи се у саопштењу руског МИП-а.

Према ранијим информацијама, у јужном предграђу Бејрута срушила су се два извиђачка дрона Израела — један је ударио у зграду прес-службе покрета Хезболах, а други је пао на земљу и остао читав.

Како је саопштио званични представник за штампу Хезболаха Мухамед Афиф, тај покрет није обарао никакве летелице: једна је пала без оштећења, а друга је носила експлозив који је нанео материјалну штету згради прес-службе партије у јужном предграђу.

Поред тога, постоје извештаји да је у ноћи између недеље и понедељка 26. августа циљ израелског напада био још један објекат на територији Либана — Генерална команда палестинске организације Народни фронт ослобођења Палестине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала