Болтон наговара Украјинце да одустану од кинеских инвестиција

© AP Photo / Jacquelyn MartinСаветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон
Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон упозорио је током посете Украјини на наводне опасности од кинеских инвестиција.

Уочи Болтонове посете у медијима су се појавиле незваничне информације да је један од циљева његовог доласка у Украјину да спречи да кинеске компаније купе више од 50 одсто акција великог украјинског предузећа за производњу авиона „Мотор сич“. 

„Сматрамо да Кина покушава да се интегрише у економију земаља широм света, поред осталог у оквиру пројекта ’Пут свиле‘, као и кроз привлачне инвестиције. Информишемо пријатеље и партнере о опасностима које носе кинеске инвестиције“, рекао је Болтон за украјински портал „Европска правда“.

Он је одбио да коментарише питања у вези с „Мотор сичом“, чији се производи користе за авионе и хеликоптере у 120 земаља.

Крајем прошле седмице представник тог предузећа је саопштио да су две кинеске компаније већ предале на усаглашавање Антимонополском комитету Украјине уговор о куповини више од 50 одсто акција „Мотор сича“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала