Ухапшена мајка која је оставила бебу у контејнеру у Жаркову

© Sputnik / Радоје ПантовићПолиција
Полиција  - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је пронашла и ухапсила мајку за коју се сумња да је јуче оставила тек рођену бебу у контејнеру у београдском насељу Жарково, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је новинарима рекао да јој је одређено полицијско задржавање (до 48 сати), а да очекује да ће одговарати за тешко дело и да ће тужилаштво тражити да јој се одреди притвор.

„Нема ништа што може да опише када у контејнеру нађете мали живот. Срећом, живо дете, које је под озбиљним надзором лекара и које показује добар опоравак након свега тога“, рекао је Стефановић.

Додао је да му је жао што људи не разумеју колико се неки боре да имају децу, колико се муче и желе да усвоје дете, а онда неко уради овакав, како је рекао, безуман, монструозан потез.

„Не могу као родитељ да разумем да се неко одрекне таквог малог живота“, додао је Стефановић.

Драго му је, каже, што је дете живо и здраво.

„Кривичним санкцијама се нико никада не радује, али су неопходне да се покаже да тако нешто не може да се дешава“, подвукао је министар.

Он је навео да постоји много институција у земљи које могу да пруже сваку врсту помоћи, којима грађани могу да се обрате.

„Хвала свима који су на трептај ока реаговали да дете буде збринуто“, закључио је Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала