Болтон: Сусрет с Лукашенком без конкретних решења за односе Минска и Вашингтона

© AFP 2023 / SERGEI GAPONПредседник Белорусије Александар Лукашенко (лево) са Џоном Болтоном (десно) приликом Болтонове посете Минску.
Председник Белорусије Александар Лукашенко (лево) са Џоном Болтоном (десно) приликом Болтонове посете Минску.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон изјавио је да током сусрета с председником Белорусије Александром Лукашенком у Минску нису пронађена никаква конкретна решења за проблеме који постоје у односима двеју земаља.

„То је био веома важан састанак. Нисмо дошли ни до каквих конкретних решења, али је било веома важно разговарати о свим питањима“, рекао је Болтон новинарима након сусрета.

Он је додао да на састанку с Лукашенком није било разговора о питању узајамног обнављања дипломатског присуства на нивоу амбасадора.

„Нисмо разговарали о том питању“, казао је Болтон и подсетио на то да је међу земљама било сложених тренутака.

„Потребно је да видимо напредак у одређеним сферама, како бисмо остварили напредак када је реч о питању обнављања дипломатских представништава на нивоу амбасадора“, навео је Болтон.

Саветник америчког председника за националну безбедност је додао да није ни било планирано да током ове посете Минску буде донета одлука у вези с тим питањем.

Лукашенко је током сусрета с Болтоном рекао да Минск жели да окрене нови лист у односима с Вашингтоном.

Односи Белорусије и Запада побољшали су се у последње време због улоге Минска у решавању сукоба на истоку Украјине. Европска унија је укинула готово све санкције Белорусији, која је пре тога била под политичким и економским притиском Запада двадесетак година. И САД су обуставиле низ санкција против компанија из Белорусије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала