Прва реакција Србије на одлуку Пољске да не позове Београд на обележавање годишњице

© Sputnik / Радоје ПантовићЗграда Владе Републике Србије
Зграда Владе Републике Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница владе Ана Брнабић оценила је да то што председник Србије још није позван на обележавање 80. годишњице од почетка Другог светског рата „у овом тренутку делује изузетно тужно“, јер се дневнополитичка дешавања стављају испред историјских чињеница.

„Видећемо како ће се то завршити. У овом тренутку то делује изузетно тужно. Ви данас стављате дневнополитичке ствари испред непобитне историје и историјских чињеница“, рекла је Брнабићева за „Пинк“.

Она је оценила да таква ревизија историје, у којој се не виде земље и нације које су милионе људи изгубиле у борби против антифашизма и кроз историју биле антифашисти, не може да донесе ништа паметно у будућности.

Међутим, премијерка је рекла да Луксембург има другачији став, јер је као председник владе позвана да буде гост на обележавању ослобађања Луксембурга у Другом светском рату.

Оценила је и да су односи у свету комплексни, а да Србија у тој ситуацији мора да буде паметна и промишљена.

„Председник Александар Вучић је увео еру потпуно другачије политике у Србији, паметне, одговорне, не наседамо на провокације, већ смо фокусирани на интересе наше земље“, рекла је Брнабићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала