Коломојски критиковао Запад: Они су експлоататори и крвопије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајински олигарх Игор Коломојски
Украјински олигарх Игор Коломојски - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински олигарх Игор Коломојски критиковао је западне земље и САД због њиховог става поводом конфликта у Донбасу, а према његовом мишљењу — Кијев није добио никакву подршку, него је изгубио око 100 милијарди долара.

„Односи са САД треба да се поставе у оквир нормалне сарадње. Превише је рећи — равноправне, али да то бар буде са уважавањем. Поштовање је када се добија адекватна узајамна помоћ за акције које спроводимо, не само због себе, него и због глобалног геополитичког утицаја Запада“, рекао је Коломојски у интервјуу за лист „Цензор“.

Према његовом мишљењу — подршка Запада у конфликту са Русијом није била материјална, него морална и политичка.

Како је објаснио — Међународни монетарни фонд је дао 15 милијарди долара Украјини, а назад узео 13 милијарди.

„Они су чисти експлоататори и крвопије. Њих Украјина, као таква, не интересује. Штавише, њихова геополитика је у потпуности одвојена од пословних интереса, а често превладавају ови други“, прокоментарисао је Коломојски.

Према његовим проценама — Кијев је изгубио око 100 милијарди долара, укључујући и губитке због западне политике.

„Након тога, они надокнаде три милијарде. Дају ти твој долар — са каматом“, приметио је олигарх.

У Украјини је Коломојски више пута оптуживан за покровитељство новог украјинског председника Владимира Зеленеског, међутим, он је то негирао.

Коломојски је један од најбогатијих људи у Украјини. Према разним информацијама, његово богатство се процењује на око 1,4 милијарди долара. Многи руски медији украјинског олигарха називају — једним од спонзора „евромајдана“, а због догађаја на југоистоку Украјине против њега је у Русији покренут кривични поступак, и то због коришћења забрањених средстава и метода ратовања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала