Добро јутро, Доналде: Ирански министар објавио селфи са спорним сателитом

© AP Photo / DigitalGlobe, a Maxar companyСателитски снимак Свемирског центра Хомеини у Ирану
Сателитски снимак Свемирског центра Хомеини у Ирану - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански министар за комуникације и информационе технологије Мохамад Џавад Азари Џахроми наговестио је да ирански сателит није оштећен након наводно неуспешног покушаја лансирања, које је амерички председник Доналд Трамп прокоментарисао неколико сати раније.

„Ја и Нахид (сателит) управо сад, добро јутро, Доналде Трампе“, написао је Адзари Џахроми на Твитеру у опису фотографије на којој се он налази поред сателита.

​Трамп је у петак на Твитеру окачио фотографију наводног места неуспелог покушаја лансирања иранског сателита, што је подстакло питања да ли је објавио америчке надзорне тајне, преноси Ројтерс.

Амерички председник је навео да САД нису умешане у неуспели покушај лансирања иранске ракете и пожелео Техерану срећу у утврђивању околности тог инцидента.

„САД нису умешане у незгоду током финалних припрема за лансирање ракете ’сафир СЛВ‘ на полигону Семнан у Ирану“, написао је Трамп на Твитеру.

Ракета је експлодирала у четвртак на полигону у свемирском центру у северном Ирану, саопштио је претходно неименовани амерички званичник, али ирански медији нису известили о инциденту.

Неименовани амерички званичник је, такође, рекао да је Иран неуспешно лансирао сателит.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала