Кенедијев убица избоден у затвору

CC0 / / Затвор
Затвор  - Sputnik Србија
Пратите нас
Убица Роберта Ф. Кенедија Сирхан Сирхан, који више од 50 година служи казну доживотне робије, хоспитализован је након што га је други затвореник избо у затвору у Сан Дијегу.

Одељење за казне и рехабилитацију САД саопштило је да су чувари брзо реаговали и пронашли затвореника са повредама од убода, преноси АП.

„Он је пребачен у болницу изван затвора и тренутно је у стабилном стању“, пише у саопштењу у којем се не помиње Сирханово име, али су извори из власти за АП потврдили да је он жртва.

Званичници су саопштили да је наводни нападач идентификован и изолован од осталих затвореника, као и да се очекује истрага.

Сирхан (75) је пуцао на Роберта Кенедија недуго после поноћи 5. јуна 1968. године, након што је тадашњи сенатор из Њујорка прогласио победу на изборима у Демократској странци у Калифорнији, који су одржани претходног дана.

Кенеди је завршио свој победнички говор у хотелу „Амбасадор“ у Лос Анђелесу, а онда је одлучио да прође кроз хотелску кухињу.

Зауставио се да се рукује са радником ресторана који му је претходног дана донео храну у собу, а тада га је Сирхан погодио у главу.

Кенеди је умро следећег дана.

У пуцњави је повређено неколико људи који су се налазили у близини.

У општем хаосу, играч америчког фудбала Роузи Грир, олимпијски шампион у десетобоју Рафер Џонсон и још неколико људи успели су да отму оружје од Сирхана.

Сирхан је првобитно био осуђен на смрт, али када је Калифорнија укинула смртну казну, његова казна је преиначена у доживотни затвор.

Неколико пута му је одбијен захтев за условно пуштање на слободу. Током година Сирхан је тврдио да се не сећа атентата, нити свог признања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала