Су-47 „беркут“ — највеће изненађење на МАКС-у

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаСу-47 беркут
Су-47 беркут - Sputnik Србија
Пратите нас
Једно од главних изненађења авио-салона „МАКС 2019“ је Су-47 „беркут“ и ретка је могућност фотографисати тај авион, пише за магазин „The Aviationist“ експерт за авијацију Том Демерли.

Експериментални ловац са обрнуто окренутим крилима последњи пут је виђен још 2007. године. Како наводи колумниста, сада је један од најбољих радова руских конструктора поново представљен.

„Представљени ловац Су-47 био је пријатно изненађење за око 20 фотографа који су се јуче налазили у томе делу изложбе, поред зида аеродрома Жуковски“, рекао је аутор.

Према Демерлијевим речима, у почетку је било тешко идентификовати тај авион, јер се налазио иза трактора и возила за пратњу. Међутим, када се приближио стручњаци за авијацију су одмах схватили да имају могућност да виде нешто посебно.

Су-47 „беркут“ је први пут полетео у септембру 1997. године. Тада је направљен јединствен примерак тог перспективног палубног ловца. Он је био предвиђен за тестирање напредних технологија. Највећа специфичност „беркута“ су била обрнуто окренута крила. Друге две специфичности нису биле тако приметне, али су биле врло значајне за то време — дигитални систем управљања на бази електричног погона и композитни материјали коришћени у изради трупа авиона. Управо је Су-47 постао база за израду садашњих летелица пете генерације Су-57.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала