Без шанси за пролазак даље: Црна Гора поражена и од Новог Зеланда (видео)

© Фото : fiba.basketballРепрезентативци Црне Горе разочарани након пораза од Новог Зеланда и испадања у првој фази такмичења
Репрезентативци Црне Горе разочарани након пораза од Новог Зеланда и испадања у првој фази такмичења - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Црне Горе поражени су данас у Нанђингу од Новог Зеланда 93:83 (31:26, 22:22, 13:21 и 27:18), у утакмици другог кола Ф групе Светског првенства у Кини, и овим поразом су изгубили сваку шансу за пласман у други круг.

Ово је други пораз црногорских кошаркаша на Светском шампионату, након што су у првом мечу изгубили од Грчке резултатом 85:60.

Нови Зеланд, који је у првом колу поражен од Бразила 102:94, водио је током целог меча.

Неколико пута су кошаркаши Црне Горе стизали предност Новог Зеланда, а крајем треће четвртине се чинило да чак могу и да преокрену меч у своју корист, али су, у моментима када је требало преломити утакмицу, правили почетничке грешке.

Кључни тренутак се десио када је у финишу друге четвртине црногорски селектор Звездан Митровић искључен због две техничке грешке.

Најефикаснији у победничкој селекцији био је Кори Вебстер са 25 поена, а Исак Фоту додао је још 20.

View this post on Instagram

🗣 “Man Down” 🇳🇿 . #FIBAWC #NewZealandGotGame

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

У црногорској селекцији најбољи је био Никола Ивановић са 18, Никола Вучевић је постигао 15, а по 13 поена дали су Бојан Дубљевић и Петар Поповић.

У другом мечу ове групе, у 14 часова, играће Грчка и Бразил.

Црна Гора ће у трећем колу у четвртак играти утакмицу са Бразилом, која јој, што се резултата тиче, неће ништа значити, јер је са два стартна пораза изгубила све шансе да се пласира у други круг такмичења.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала