У Београду покренута истрага за кријумчарење кокаина из Јужне Америке за Европу

Заплењен кокаин
Заплењен кокаин - Sputnik Србија
Пратите нас
Српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против Владислава Фунштајна који је ухапшен у Шпанији, на једрилици код Азорских острва, због сумње да је организатор криминалне групе која је кријумчарила кокаин из Јужне Америке у Европу.

Наредбом о спровођењу истраге овог тужилаштва обухваћени су и Драган Ђанковић и Мирко Ђанковић, који су ухапшени у Србији, као и Б. И, који тренутно није доступан органима гоњења, саопштено је из Тужилаштва.

Ђанковићи ће у Тужилаштву за организовани криминал бити саслушани у току дана.

Предистражни поступак у овом случају спровела је Служба за борбу против организованог криминала у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, а у сарадњи са колегама из Шпаније и Велике Британије.

Резултат ове сарадње је хапшење организоване криминалне групе, и то три осумњичена у Шпанији и два у Србији.

На једрилици коју је шпанска полиција пресрела у близини Азорских острва, а на којој су се налазили осумњичени Владислав Фунштајн, као и држављанин Русије и држављанин Мексика, пронађено је и заплењено 800 килограма опојне дроге кокаин.

Тужилаштво наводи да постоји основана сумња да је осумњичени Фунштајн организовао криминалну групу, чији је циљ био преношење кокаина из Јужне Америке до Европе, пренео је Танјуг.

Осумњичени из Србије су, како се сумња, припадницима групе који врше транспорт обезбеђивали логистичку подршку, уплатама новчаних средстава неопходним за финансирање пута и транспорта.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала