Јовић о утакмици с Италијанима: Било је свега и свачега, свака част капитену Радуљици

© Фото : fiba.basketballСтефан Јовић на утакмици против Италије
Стефан Јовић на утакмици против Италије - Sputnik Србија
Пратите нас
У победи од 92:77, организатор игре „орлова“ постигао је 11 поена уз три погођена шута изван линије 6,75 из пет покушаја.

„Пре неколико дана смо рекли да су нам Италијани најквалитетнији ривал у групи и да у среду за нас практично почиње Светско првенство. Веома ми је драго што смо их добили по трећи пут у размаку од две недеље и доказали да смо боља екипа од њих. Имали смо потпуну контролу у првом полувремену, али нам се десио мали пад у трећој четвртини, што уопште није добро. И такав моменат у игри смо успели да надоместимо и да кроз добру одбрану стекнемо велику предност“, изјавио је Стефан Јовић.

Српски плејмејкер свестан је квалитета својих саиграча и разноликости у палети сјајних кошаркаша које на располагању има Саша Ђорђевић.

„Имамо 12 врхунских играча и свако ко уђе на паркет доноси одређени квалитет. Свака част Мирославу Радуљици на овој партији, он је наш капитен, дуго је у репрезентацији и вратио нас је резултатски када се ломило.“

Јовић је, поред 11 поена, имао шест скокова и три асистенције у једној од најбољих утакмица у репрезентативном дресу у последње време.

„Не желим да причам много о својој игри, остављали су ме често самог на шуту. Не знам зашто, али ако им је то била тактика, нек ме оставе и следећи пут ако се буде играло са њима.“

Репрезентативац Србије је прокоментарисао и инцидент који се одиграо пред крај дуела „орлова“ и „азура“.

„Не дамо на себе, добро знамо Италијане и њихов карактер. Никоме није требало да се онако заврши утакмица. Свега и свачега је било, а могло је да буде још и горе. Чињеница је да их боли овај пораз, али смо били мирни и показали и њима и свету да имамо карактер и да се не повлачимо“, рекао је Јовић, пренео је „Блиц“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала