Кандидаткиња за председника Хрватске упоредила Србе са Јеврејима у нацистичкој Немачкој

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЗагреб - обећани град за Украјинце?
Загреб - обећани град за Украјинце? - Sputnik Србија
Пратите нас
Катарина Пеовић, кандидаткиња партије Радничка фронта на изборима за хрватског председника, упоредила је Србе са Јеврејима у нацистичкој Немачкој, гостујући на телевизији „РТЛ“.

Она је најпре коментарисала трку председничких фаворита, Колинде Грабар-Китаровић, Зорана Милановића и Мирослава Шкоре, о којој је рекла да је унапред изгубљена битка, преноси „Б92“.

„Ко год победи, народ ће изгубити. То је битка међу људима, која народу ништа добро донети неће“, рекла је она.

Како пише „Индекс“, партију Радничка фронта многи доживљавају као неку врсту Комунистичке партије, али Пеовићева је истакла да на то раздобље гледа критички.

„Радничка фронта и ја се критички односимо према Комунистичкој партији и идеји те просвећене елите која све треба да нас води. Демократска смо странка и сматрамо да је важно да сви једнако партиципирају и одлучују о питањима која се на нас односе, и у том смислу Комунистичка партија не може бити узор“, казала је Пеовићева. Једна од главних тема у медијима протеклих дана је Милорад Пуповац, који је изазвао жестоке реакције изјавом у којој је, због недавних хулиганских и шовинистичких испада, Хрватску упоредио са усташком творевином НДХ, подсећа „Индекс“.

„Не бих Пуповца коментарисала, свакако га не бих критиковала. Срби данас у Хрватској играју улогу Жидова. Користе се за хомогенизацију већинског народа против мањинског. Изузетно је важно да приметимо зашто радимо на таквом одвајању Срба и Хрвата, уместо да се бавимо економским темама, треба да критикујемо капиталистичке елите које су нас довеле до овога где јесмо. Капиталистичке елите, преко својих политичких представника, производе сукоб, који је потпуно небитан. Наравно да је то капиталистичка завера. Позадина такве мотивације, да се производи непријатељ у облику Србина, је потпуно идентична мотивацији производње Жидова у нацистичкој Њемачкој“, рекла је Пеовићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала