Путин: Инфантино предлаже отварање школе фудбала на Далеком истоку (видео)

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник ФИФА Ђани Инфантино и председник Русије Владимир Путин на Петом Источном економском форуму у Владивостоку
Председник ФИФА Ђани Инфантино и председник Русије Владимир Путин на Петом Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Док је чекао долазак индијског премијера Нарендре Модија, како би са њим погледао изложбу „Улица Далеког истока“, која је организована на обали Далекоисточног савезног универзитета, председник Русије Владимир Путин је поразговарао са председником ФИФА Ђанијем Инфантином.

Путин и Инфантино су на маргинама Источног економског форума разговарали на немачком језику. Председник ФИФА је, између осталог, рекао Путину да планира да отвори школу фудбала на територији Далекоисточног савезног универзитета.

„Он предлаже да се овде отвори школа фудбала“, превео је Инфантинове речи Путин свом помоћнику Игору Левитину који се налазио у близини.

Када је Моди стигао на обалу, Путин га је представио председнику ФИФА.

​„Желим да вас упознам са председником ФИФА Ђанијем Инфантином, нашим добрим пријатељем. Ми смо одржали Светско првенство 2018. године“, рекао је Путин и додао да Инфантино „жели да развија фудбал у Индији“.

Источни економски форум одржава се у Владивостоку од 4. до 6. септембра. Новинска агенција „Русија севодња“ је генерални информациони партнер 5. Источног економског форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала