Британски авион шпијунира западне границе Русије

CC BY 3.0 / Cpl Tim Laurence RAF / Британски извиђачки војни авион Сентинел Р1
Британски извиђачки војни авион Сентинел Р1 - Sputnik Србија
Пратите нас
Војни извиђачки авион Ваздухопловних снага Велике Британије примећен је на западној граници Русије, саопштио је портал за надгледање „Плејн радар“.

Извиђачки авион Ратног ваздухопловства Велике Британије „Bombardier Global Express Sentinel R.1“ пресекао је ваздушни простор Литваније и приближио се границама Русије у 15 сати и 45 минута по московском времену. 

Док се летелица налазила на небу изнад Летоније и Естоније, извиђала је западне границе Лењинградске и Псковске области. Авион је два пута прелетео преко тог подручја, а налазио се на висини од око 12.500 метара, наводи се у саопштењу портала.

У последње време знатно се повећала активност страних извиђачких авиона и беспилотних летелица у близини граница Русије и руских војних објеката у Сирији. Летелице се редовно примећују изнад територије Крима и Краснодарског краја, као и у ваздушном простору изнад Балтичког мора.

Министарство одбране Русије је прошле недеље саопштило о активности 27 страних летелица близу граница земље. Како би спречили нарушавање граница земље, руски ловци дежурних снага ПВО полетали су 18 пута.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала