Догађаји у Варшави спроведени по плану НАТО-а

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Источном економском форуму у Владивостоку
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Иза одлуке Пољске да не позове Русију на обележавање почетка Другог светског рата у Варшави стоји НАТО и његова информативна кампања, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Тамо се дешавала класична кампања, у то сам апсолутно сигурна, јер имам релевантне податке, све ово је спроведено према унапред развијеном плану и програму у оквиру НАТО-а. Све ово је информативна кампања, која је имала апсолутно ружно и врло опасно одражавање у Варшави“, истакла је Захарова, говорећи на седници у оквиру Источног економског форума у Владивостоку.

Она је догађаје у Варшави назвала „огромним фејком, који прелази све границе дозвољеног“.

„Догађаји у Варшави, који је су били најављени као посвећени почетку Другог светског рата, претворили су се у класичну кампању ревидирања историје и дезинформацију. А медији, у општем контексту, нису са тим у вези могли ништа да учине“, објаснила је Захарова.

У Варшави су 1. септембра одржани главни догађаји у знак сећања на 80. годишњицу почетка Другог светског рата. Пољска на ове догађаје није позвала делегацију Русије, али је позвала своје актуелне НАТО и ЕУ савезнике, укључујући и Немачку, као и земље Источног партнерства. На догађаје у Варшави нису позвани ни представници Србије.

Према званичној верзији — Русија није била позвана, јер не припада ниједној од ових организација. Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да се сви меморијални догађаји у свакој земљи на свету посвећени годишњици Другог светског рата не могу сматрати потпуним без учешћа Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала