Група Ј: „Орлови“ и „фурија“ у борби за прва два места

© AFP 2023 / YE AUNG THUРепрезентативци Србије током интонирања химне на утакмици СП у Кини
Репрезентативци Србије током интонирања химне на утакмици СП у Кини - Sputnik Србија
Пратите нас
Може ли се, поред Шпаније и Србије, неко из ове групе умешати у борбу за четвртфинале? Реално, тешко, али се Италија неће предати.

Група Ј се игра у Вухану, а чине је:

Србија

Шпанија

Италија

Порторико

Сви се плаше моћне Србије

Наша репрезентација је прилично рутински прошла у следећи круг такмичења. Две јаче тренинг утакмице против Анголе и Филипина и тек једна права такмичарска против Италије, показале су да се ради о екипи коју са потпуним правом и ФИБА и светске кладионице сврставају међу фаворите целог турнира. Међутим, тек сада долазе праве такмичарске утакмице, а прва се игра сутра са незгодним Порториком. „Орлови“ ће се са Шпанијом борити за прво место у овој групи и, условно речено, лакшег противника у четвртфиналу Мундобаскета и очекивано полуфинале. Јокић, Богдановић, Бјелица и екипа не само да могу даље из ове групе, него до самог краја.

Не тако фуриозна „фурија“

Не баш тако импресивно, Шпанија је, очекивано, у релативно лакој групи прошла у други круг такмичења. Опет се показало да су смена генерација и одсуство неколико битних играча оставили трага на шпанској репрезентацији, и да имена попут Љуља, Рубија, Марка Гасола, Клавера и браће Ернангомес нису на нивоу селекција Шпаније којих се сећамо са неких претходних такмичења. Ипак, „фурија“ је и са оваквим ростером и не само у овој групи фаворит за пролазак, не само међу осам најбољих, већ су у полуфинале. Утакмица са Италијом ће показати да ли смо у праву.

„Азури“ се не предају

Репрезентација Италије је, за разлику од припремног периода у којем је била бледа, групу одиграла прилично добро. Утакмица последњег кола са Србијом показала је да их треба озбиљно схватити, и да иако кубуре са високим играчима, Шпанији сутра неће бити нимало лако са „азурима“. Тај сусрет ће, у великој мери, одредити расплет у овој групи и не бисмо се кладили да Италија не може да изненади, иако је Шпанија велики фаворит. Сутра је дан одлуке.

Фењераш у борби за пласман од 9. до 16. места

Порторико је, реално, најслабија екипа у овој групи и све осим завршетка борбе за висок пласман у овој фази било би велико изненађење. Против Србије сутра немају пуно тога да траже. Мада нам неке раније селекције Порторика нису „лежале“, ово ће бити сасвим другачија утакмица „орлова“ са недораслим противником који своју шансу може тражити једино против „азура“.

Вероватан поредак: Србија и Шпанија у борби за што бољу позицију и лакшег противника у полуфиналу. Италија вреба из позадине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала