Путин: Односи Русије и Јапана стабилни

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПремијер Јапана Шинзо Абе и председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку
Премијер Јапана Шинзо Абе и председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Билатерални односи Русија и Јапана су стабилни и динамично се развијају, а договори постигнути у Осаки се реализују, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку у оквиру Источног економског форума у Владивостоку.

„Желим да напоменем на почетку разговора да се многе наше иницијативе реализују. Билатерални односи су стабилни и динамично се развијају. Такође бих хтео да напоменем да се наши споразуми, укључујући и оне постигнуте недавно у Осаки, спроводе“, рекао је Путин на састанку са јапанским премијером Шинзом Абеом.

Он је додао да ће се данас такође разговарати не само о стању у односима Русије и Јапана, већ ће бити одређени даљи кораци у развоју билатералних односа.

Јапански премијер Шинзо Абе изразио је захвалност руском председнику за помоћ у организовању самита Г20 у Осаки.

Абе је такође истакао успешну реализацију договора о посети Јапанаца гробницама својих предака на Курилским острвима.

Пети Источни економски форум одржава се у Владивостоку од 4. до 6. септембра. Новинска агенција „Русија севодња“ је генерални информативни партнер Форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала