Путин предлагао Трампу да купи руско оружје

© Министарство одбране РусијеХиперсонична ракета
Хиперсонична ракета - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је предлагао америчком председнику Доналду Трампу да од Русије купи хиперсонично оружје, конкретно, хиперсоничне ударне ракетне системе.

Први човек Русије каже да је на састанку са америчким партнерима у Осаки постављено питање „на који је начин могуће обухватити у заједничке споразуме наше ново савремено наоружање, укључујући и хиперсоничне ракетне системе, ако се има у виду да до сада ниједна земља на свету, па ни Сједињене Америчке Државе, нема такво оружје?“.

„Рекао сам Доналду (Трампу): хоћеш да ти га продамо? И тако ћемо одмах све уравнотежити. Они су, истина, говорили да ће и они сами ускоро да их произведу. Али зашто трошити новац, када смо га ми већ потрошили? Можемо нешто да добијемо од њих, не на штету наше безбедности, али са циљем стварања ситуације равнотеже“, рекао је Путин на пленарној седници Источног економског форума у Владивостоку.

„Али можемо да разговарамо и о томе како и шта може да се обухвати, имајући у виду број носача и бојевих глава — то је посебно питање. У сваком случају, Русија је спремна за овај дијалог и за ову расправу. Али за сада нисмо добили јасан одговор од Американаца“, нагласио је председник.

Пети Источни економски форум одржава се у Владивостоку од 4. до 6. септембра. Новинска агенција „Русија севодња“ је генерални информативни партнер Форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала