Шта је Ким Џонг Уна интересовало током посете Русији

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаЛидер Северне Кореје Ким Џонг Ун и председник Русије Владимир Путин током самита у Владивостоку
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун и председник Русије Владимир Путин током самита у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна је током прве посете Русији у априлу ове године интересовало буквално све, а то путовање било је завет његовог оца, изјавио је руски амбасадор у Пјонгјангу Александар Мацегора.

Руководилац Северне Кореје приликом сусрета и личне комуникације оставља утисак великог државника, човека који је усредсређен и чврст у својим ставовима. У Русији га је интересовало буквално све, он нас је, како ми се чинило, веома пажљиво посматрао. Боравак у нашој земљи је један од завета који му је оставио отац. То је прво што је Ким Џонг Ун рекао људима који су га дочекали када је стигао у наш погранични Хасан“, рекао је Мацегора.

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун је посетио руско Приморје крајем априла, а у Владивостоку се састао с председником Русије Владимиром Путином.

То је био први контакт двојице политичара и прва посета Ким Џонг уна Русији од момента када је дошао на власт 2011. године. То је, уједно, била и његова прва посета иностранству као председника Државног савета Северне Кореје након реизбора за ту функцију у априлу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала