У Русији почеле руско-српске војне вежбе

Руски и српски војници на вежби „БАРС 2017“
Руски и српски војници на вежби „БАРС 2017“ - Sputnik Србија
Пратите нас
У Лењинградској области су почеле руско-српске тактичке вежбе гађања у којима учествује више од 1.000 војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

У вежбама учествују припадници механизованог батаљона Оружаних снага Србије, као и трупе Западног војног округа — јединице Красноселске моторизоване бригаде, бригаде армијске авијације и јединице инжењерског пука.

Како се наводи у саопштењу, у вежбама учествује више од 1.000 војника и око 200 јединица војне и специјализоване технике.

„У Лењинградској области на полигону ’Кириловски‘ почеле су заједничке руско-српске тактичке вежбе гађања, током којих ће војска две земље разрадити питања интеракције током рада заједничког штаба, извиђање, маневарску одбрану и пораз условног непријатеља“, саопштено је из Министарства.

Током тактичких вежби јединице су марширале на одређено подручје и одбиле напад условног непријатеља помоћу средстава ПВО, бацача граната, тешких митраљеза, тенкова Т-72Б-3, самоходних артиљеријских система „Мста-С“, као и вишецевних бацача ракета „Град“.

Беспилотне летелице успеле су да поразе снаге и средства условног непријатеља, додаје се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала