Ђорђевић: Напорно је, али некоме је ФИБА мајка, некоме маћеха (видео)

© Фото : fiba.basketballСелектор српске репрезентације Александар Ђорђевић на мечу са Порториком
Селектор српске репрезентације Александар Ђорђевић на мечу са Порториком - Sputnik Србија
Пратите нас
Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић истакао је да су озбиљност и добар приступ донели његовом тиму убедљиву победу над Порториком.

„Орлови“ су тријумфом почели другу фазу такмичења на Светском првенству у Кини, пошто су савладали Порторико са 90:47. Том победом „плави“ су практично обезбедили место у четвртфиналу.

„Била је ово веома важна утакмица, тешка на много начина. Имали смо озбиљан приступ, озбиљно играли до краја… Нисмо дали Порторику шансу да се врати. Приступ и озбиљност су допринели оволикој разлици. Жеља и одговорност, лопта и даље иде на 30 асистенција. Ово није никакав знак, Порторико је за сво поштовање“, рекао је селектор.

Србија је у четвртак прешла из Фошана у Вухан, а због напорног путовања пропустила је и тренинг тог дана.

„Мислим да је играње у четири града доста напорно. Баш је напорно… Опет, постоје репрезентације... Некоме је ФИБА мајка, некоме маћеха“.

За прво место у групи Ј и лакшег ривала у четвртфиналу Србија ће се борити са Шпанијом у недељу.

„Они имају неке мале физичке проблеме, али биће спремни против нас. Екипа су са много искуства, покупили су све што су могли у последњих десет година, увек су ту негде, пуни су медаља, пуни знања и искуства како се играју оваква такмичења. Гасол, Руди, Љуљ, Рубио воде млађе са браћом Ернангомез. Екипа за респект“.

Дуел у недељу је на програму од 14.30.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала