Група К: Јанис и „кариоке“ би могли да изненаде чету Грега Поповича

© Фото : fiba.basketballСелектор америчке репрезентације Грег Попович
Селектор америчке репрезентације Грег Попович - Sputnik Србија
Пратите нас
Група у којој се, само на први поглед, зна први фаворит за пролазак у четвртфинале, али... Не бисмо толико далеко ишли, јер из прикрајка вребају екипе које такође имају НБА играче и знају како да се носе са тимом Грега Поповича.

Група К:

Игра се у Шенџену.

Да ли су Американци зрели за први пораз на Мундобаскету?

Репрезентација САД у прва два кола прелиминарне фазе такмичења није показала много тога. Победа против Чешке и мучење и продужетак са Турском, међутим, нису показатељ праве снаге Американаца, као што то није ни демонстрација силе над нејаким Јапаном.

Тек сада долазе утакмице које ће показати да ли се Попова чета чувала и није показала све у првом делу и да ли је темпирала форму за овај део такмичења. Додатни хендикеп за селекцију САД је и то што Џејсон Тејтум неће моћи да игра против Грчке.

У суштини, може се рећи да за Американце тек сада почиње Светско првенство и да ће против Грка и Бразила заиста показати да ли и колико вреде. Да ли могу да направе кикс? Могу, и те како.

Аца Трица у походу на четвртфинале

Репрезентација Бразила, на чијој клупи седи хрватски стручњак Александар Петровић, направила је можда изненађење победивши у првом кругу фаворизовану Грчку, али та победа је оно што ју је довело на корак од пласмана у четвртфинале. Такву прилику „кариоке“ ће тешко пропустити. Од чега су „направљени“ и колико далеко могу, видећемо у другом колу друге фазе против Американаца.

Да ли Петровић може да изненади Поповича? Шансе нису превелике, али мислимо да може.

Хелени могу и морају боље

После кикса против Бразила, Грцима је сутрашња утакмица против САД — бити или не бити. Јанис и екипа је морају добити, како би у последњем колу против Чешке сами одлучивали о проласку у четвртфинале.

Плашимо се да је тај пораз од Бразила, ипак, био кључан за даљи пласман Грка на овом Светском првенству и биће им веома тешко да се домогну пласмана међу осам најбољих. Да ли и они, као Бразил, могу да изненаде Американце? Када је могла Турска, моћи ће и Грчка, са најкориснијим играчем НБА лиге у протеклој сезони.

Пуно би било још једно изненађење

Репрезентација Чешке је заиста пријатно изненадила елиминацијом Турске из даљег такмичења, али то јој је вероватно и максималан домет на овом Светском првенству.

Просто, у овој конкуренцији Чеси без Веселог немају шта даље да траже и тешко да ће било кога више моћи да изненаде, јер ће их сви сада озбиљно схватити.

Вероватан поредак: САД можда прве, Бразилу мало веће шансе од Грчке за пролазак међу осам најбољих.

View this post on Instagram

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала