Путин: Сумњам да Русији треба сајбер-полиција

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку
Председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да припадници полиције треба више пажње да посвећују новим методама дистрибуције дрога на интернету, али није сигуран да је потребно створити сајбер-полицију.

На састанку са представницима друштва на Далеком истоку, председнику је постављено питање о могућности стварања сајбер-полиције која би могла да се умеша, између осталог, у ширење информација о наркотицима преко друштвених мрежа, месинџера и СМС-ова. Такође је напоменуто да се у Приморском крају Русије наркотици већ могу набавити за биткојн.

Рат - Sputnik Србија
Ни војна инвазија, ни нуклеарна бомба, шта би могло да изазове Трећи светски рат?

Путин је подсетио да је он својевремено одлучио да формира посебну структуру у области контроле наркотика, али „су ме после убедили да је треба објединити са Министарством унутрашњих послова како би се избегао паралелан рад и како би га учинио ефикаснијим“.

„Не знам да ли је потребна сајбер-полиција. Министарство унутрашњих послова треба да има на уму да криминалци користе савремене методе дистрибуције (оглашавање наркотика). То ћемо морати да урадимо у оквиру постојећих структура за борбу против наркотика“, рекао је руски лидер.

„Обавезно то рећи (министру унутрашњих послова Владимиру) Колокољцеву“, додао је Путин.

Пети Источни економски форум одржава се у Владивостоку од 4. до 6. септембра. Новинска агенција „Русија севодња“ је генерални информативни партнер Форума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала