Зашто странци владају Бугарском?

© Wikipedia / Edal Anton LefterovЗграда Народне скупштине Бугарске у Софији
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија
Пратите нас
Веселин Марешки, заменик председника Парламента Бугарске и лидер партије „Воља“, честитао је сународницима Дан уједињења Бугарске и поставио питање — због чега у савременој Бугарској има људи који дозвољавају да се народом управља споља.

„Хероји уједињења устали су против великих држава и донели одлуку, захваљујући којој су заштитили своје националне интересе. Због чега је онда данас некима тешко да учине то исто? Због чега они дозвољавају да неко споља одређује судбину земље и народа? Зар су се за то борили наши преци?“, запитао се Марешки.

Према његовом мишљењу — данас становници Бугарске поново преживљавају подељеност.

„Бугарска је данас поново подељена — на развијене и заостале градове и области, на Бугаре који су остали и на оне који су побегли од система, на људе који имају привилегије и на оне који једва преживљавају. Најочигледнија је подела на народ и на политичку класу. У тој ситуацији пред нама је питање — желимо ли уједињење и како да га достигнемо. Једини начин је, према мишљењу ’Воље‘, рад који је исправан, компетентан и усмерен на бригу о људима. И даље се не миримо са медиокритетством, лажима, корупцијом и неделовањем“, рекао је Марешки.

У Бугарској се 6. септембра обележава Дан уједињења, у знак сећања на 6. септембар 1885. године, када се Кнежевини Бугарској прикључила Источна Румелија, која је након Руско-турског рата остала у саставу Османске империје.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала