Новинар: Ми смо се на претходним такмичењима дизали кроз утакмице... Селектор: Па и сада ћемо! (видео)

© Фото : fiba.basketballСелектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи утакмице против Шпаније, која ће одлучити ко ће из групе Ј са прве позиције у четвртфинале, изјавио је да екипу очекује највећи и најзахтевнији меч до сада на Мундобаскету.

„Најважнија и најтежа утакмица до сада… Најзахтевнија сигурно… Шпанци свако такмичење крену у слабијој форми и онда се подижу. То већ годинама раде, плански или не... Имају велико искуство, сјајне лидере који воде игру попут Љуља и Рубија. Руди Фернандез има искуство, Пау Рибас ради посао са клупе. Наравно, уз сјајног Марка Гасола, браћу Ернангомез и Клавера, то је одлична репрезентација. Играју много снажно, физички, на ивици фаула као и увек. Морамо да будемо спремни да бисмо урадили оно што очекујемо“, рекао је Ђорђевић, а преноси сајт Кошаркашког савеза Србије.

Како је навео, и Србија је позната по „подизању форме“ како турнир одмиче.

„И сада ћемо. Зависи шта кажемо да је одлично. Ранијих година смо говорили да и изласком на загревање, већ говором тела и ауторитетом покажеш зашто си дошао. И тако утичеш мало на противника. Када су слабије репрезентације, оне трпе, али када су јаче, оне играју са више поноса, снаге и знања. Биће теже сада“, казао је Ђорђевић.

Он је још једном објаснио изјаву са почетка припрема да је први циљ победити Шпанце.

Гиљермо Ернангомез закуцава на мечу против Италије - Sputnik Србија
Рововска борба „фурије“ и „азура“, Шпанија и Србија у четвртфиналу (видео)

„То је била моја мала метафора и мислим да су је сви схватили. По мом мишљењу, они су били доминантна европска репрезентација, играли фантастично, почевши од старијег Гасола. Ми прво хоћемо да победимо. Како и на који начин, с коликом разликом, мање је важно. Само да идемо сигурни у себе и начин на који играмо, да наставимо у истом ритму. Ништа специјално није потребно. То што је било, било је. То су ствари које се циклично мењају. Овај циклус можемо да означимо на неки начин, тако размишљамо.“

Ђорђевић истиче да су Шпанци веома јаки, посебно у одбрани.

„Постоје играчи који раде одличан дефанзивни посао, попут Ориоле, Клавера, млађег Ернангомеза и играча који улазе са клупе. Неке утакмице које су у групи играли против Ирана и Туниса, Кино Колом је ушао са клупе као трећи плејмејкер и повезао их, али тај њихов одбрамбени фајт је њихов заштитни знак већ годинама. Знају како да извуку фаул, како да финтирају, ту су мајстори Руди Фернандез пре свих, али Рубио, Рибас и Љуљ играју веома добру одбрану. То је супер изазов и долази у правом тренутку“, рекао је Ђорђевић.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се сутра од 14 сати и 30 минута.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала