Кисељов: Да је Порошенко на власти, размена затвореника би била незамислива

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГенерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов на Источном економском форуму у Владивостоку
Генерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални директор МИА „Росија севодња“ Дмитриј Кисељов изјавио је да ослобађање затвореника из Украјине говори о напретку у односима Москве и Кијева, као и да је председник Украјине Владимир Зеленски побољшао преговарачки положај Кијева.

„У ствари — има напретка, јер да је Порошенко на власти, то би било апсолутно немогуће замислити. Сматрам да је, тиме што се одлучио на овај корак, Зеленски побољшао преговарачке позиције Украјине у односима са Русијом, што је корисно и за Украјину и за Русију, али и за цео свет и општеевропске и глобалне односе. Оно што се десило данас, тешко је преценити. То није само повратак једне особе или групе људи, иако је то, наравно, веома, веома важно. Али то је много више него што данас можемо да замислимо“, рекао је Кисељев новинарима, док је дочекивао ослобођене затворенике из Украјине на аеродрому у Москви.

Крајем лета Русија и Украјина започеле су рад на истовременом ослобађању осуђених и притворених лица. Председник Русије Владимир Путин изјавио је на Источном економском форуму у Владивостоку да ће питање њиховог истовременог ослобађања бити ускоро решено.

Русија и Украјина су 7. септембра ослободиле по 35 затвореника, међу којима је и уредник портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала