Колинда: Непримерено понашање Србије у међудржавним односима

Пратите нас
У реакцији на покушај једанаесторице припадника Војске Србије да наводно ненајављено уђу у Хрватску преко граничног прелаза Бајаково, хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић каже да српска страна није поштовала правила о најави преласка државне границе.

„Покушаји провокација и изазивања инцидената са суседима, како би се скренула пажња са тешког унутрашњег политичког стања у Србији, опет показују сву назадност и неодговорност српске политике“, саопштено је из Канцеларије хрватске председнице и врховне заповеднице Оружаних снага те земље Колинде Грабар-Китаровић, а преноси „Хина“.

„Постоје јасна правила и процедуре најаве преласка државне границе, које српска страна није поштовала. Зато учињени пропуст представља само још један пример непримереног поступања Србије у медудржавним односима. Очекујем да српска страна почне да се понаша одговорно, јер су грађани и са једне и са друге стране сити оваквих провокација“, наводи се у саопштењу хрватске председнице.

Официри, подофицири, кадети, ученици и чланови делегације Министарства одбране и Војске Србије који су кренули на обележавање Дана јасеновачких новомученика спречени су данас да уђу у републику Хрватску, иако су били најављени по устаљеним процедурама, саопштило је српско Министарство одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала