Путин и Зеленски разговарали о наредним корацима

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПутин разговара телефоном
Путин разговара телефоном - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и председник Украјине Владимир Зеленски разговарали су телефоном након обављене размене руских и украјинских затвореника и позитивно су оценили тај догађај, саопштио је Кремљ.

„Дата је позитивна оцена о ослобађању и предаји лица која су била затворена у Украјини и Русији. Наглашен је, пре свега, хуманитарни аспект те акције, која има велики значај за нормализацију и оздрављење билатералних односа", навео је Кремљ.

Руски председник је украјинском колеги рекао да је потребно на одговарајући начин припремити самит у „нормандијском формату“, како би он заиста допринео реализацији Минског споразума.

„Током размене мишљења о перспективама организовања самита ’нормандијске четворке‘, председник Русије је навео да је неопходно наставити свестрану припрему, како би нови састанак у том формату дао резултате и реално допринео испуњавању постојећих договора на највишем нивоу, а пре свега испуњавању минског комплекса мера“, наглашено је из Кремља.

У саопштењу се додаје и да су се Путин и Зеленски договорили да наставе контакте. Шефови држава су нагласили важност поштовања примирја, као и доследног повлачења снага и средстава на линији разграничења супротстављених страна.

Данас су авиони са Русима и Украјинцима, ослобођеним у оквиру договора Москве и Кијева о размени затвореника, слетели у руску и у украјинску престоницу.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала