Уз Зеленског има наде да ће се нормализовати односи са Украјином

© Sputnik / Mikhail Voskresensky / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница Међународне информативне агенције „Росија севодња“ Маргарита Симоњан сматра да председнички мандат Владимира Зеленског даје опрезну наду да ће односи Русије и Украјине бити нормализовани.

„То даје крајње опрезну и малу, али бар некакву наду да ћемо, можда, уз ову украјинску власт односе преокренути, наравно, тешко на пријатељство, али да ће се макар окончати рат“, рекла је Симоњанова новинарима.

Она је додала да такве наде током председничког мандата Петра Порошенка уопште нису постојале.

Симоњанова је додала да се нада да ће повратак новинара Кирила Вишинског у Русију бити прекретница која води нормализацији односа Москве и Кијева.

„Од 2014. године, односно током пет година, то је први заиста позитиван и радостан догађај у нашим односима са Украјином“, рекла је Симоњанова.

Главни уредник портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински ухапшен је у Кијеву 15. маја прошле године, под сумњом да је подржавао самопроглашене републике Донбаса и починио велеиздају. Суд му је осам пута продужавао притвор, а 28. августа ове године је ослобођен.

Русија и Украјина су 7. септембра ослободиле по 35 осуђеника и затвореника, међу којима су украјински редитељ Олег Свенцов и 24 украјинска морнара. У Русију је из Украјине, поред осталих, долетео и руководилац портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала