Захарова о повратку затвореника из Украјине: Веома важан корак

© Sputnik / Denis Abramov / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Размена затвореника одуђених у Русији и Украјини била је резултат политичке воље и систематског мукотрпног рада, потребно је одржати овакав став, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Упркос чињеници да је било провокација и објективних потешкоћа, процес се ипак одржао. Веома важан корак. Потребно је максимално задржати такав став да би се проблеми решавали, а не погоршавали. Политичка воља и систематски напоран рад доносе плодове“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Она је додала да је у том контексту очигледно да „навика да се Руси окривљују за све невоље Украјине треба да остане у прошлости“.

„Стална антируска реторика неће приближити земљу решавању реалних унутрашњих политичких и економских проблема. Конкретни кораци су најбољи алгоритам деловања“, истакла је она.

Авион са држављанима Русије који су ослобођени у Украјини у оквиру споразума између Москве и Кијева слетео је у руску престоницу у суботу поподне.

Крајем лета Русија и Украјина започеле су рад на истовременом ослобађању осуђених и притворених лица. Председник Русије Владимир Путин изјавио је на Источном економском форуму у Владивостоку да ће питање њиховог истовременог ослобађања бити ускоро решено.

Украјински адвокат Валентин Рибин је у петак на својој страници на Фејсбуку објавио да је украјински председник Владимир Зеленски помиловао људе о чијем ослобађању Кијев и Москва воде преговоре. Према његовим речима, они би требало да буду превезени на место окупљања према договореном списку ради пуштања на слободу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала