Зеленски испричао како је протекао његов „најтежи разговор“ са Путином

© AP Photo / Администрација председника УкрајинеПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да му је разговор са руским председником Владимиром Путином, који је одржан 7. августа, био најтежи у досадашњем председничком мандату.

Коментаришући повратак Украјинаца који су били затворени у Русији, Зеленски се сетио тог телефонског разговора са Путином.

„Договорили смо се о првој етапи одмрзавања нашег дијалога и о првој етапи у прекиду рата — повратку наших војника, наших затвореника“, рекао је Зеленски.

Према речима украјинског лидера — током разговора са Путином одлучено је да се образују радне групе за повратак затворених Руса и Украјинаца.

„Договорили смо се да током месец дана треба да разговарамо веома садржајно и да радимо снажно, без лажи, па да вратимо наше момке кући“, рекао је Зеленски.

Повратак затвореника Зеленски је назвао — „првом етапом у прекиду рата у Донбасу“.

Шефови држава разговарали су преко телефона 7. августа. Из Кремља је било саопштено да су Путин и Зеленски разговарали о решавању сукоба на југоистоку Украјине. Путин је позвао украјинску страну да прекине да напада насељена места у Донбасу, у којима страдају цивили. Председници су се тада договорили да интензивирају рад на повратку затвореника.

Авиони са Русима и Украјинцима, ослобођеним у оквиру договора Москве и Кијева, слетели су 7. септембра у руску и у украјинску престоницу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала