Ковчег с телом америчког војника чија је смрт срушила преговоре с талибанима

© AP Photo / Cliff OwenТранспорт тела америчког војника убијеног у Авганистану
Транспорт тела америчког војника убијеног у Авганистану - Sputnik Србија
Пратите нас
Талибани су „превршили меру“ нападом у дипломатској области у близини Амбасаде САД у Кабулу, у којем је један амерички војник погинуо, због чега је председник САД Доналд Трамп одустао од планираних авганистанских мировних преговора, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Помпео је истакао да је сада на талибанима да „промене понашање“, не прецизирајући да ли ће и када бити настављени мировни преговори, преноси АП.

Помпео је раније присуствовао церемонији преузимања тела америчког војника који је убијен у нападу талибана.

Талибани су саопштили да ће одлука америчког председника Доналда Трампа да откаже мировне преговоре са представницима талибанима у Камп Дејвиду само довести до нових губитака америчких живота.

„Американци ће претрпети више губитака него било ко други због отказивања преговора“, поручио је у саопштењу портпарол талибана Забихула Муџахид, пренео је Ројтерс.

Трамп је претходно саопштио да је отказао данашњи тајни састанак који је требало да одржи са талибанима и авганистанским званичницима у Кемп Дејвиду.

Он је на Твитеру написао да је састанак отказан због напада талибана у Кабулу у којем је у четвртак погинуло 11 особа, укључујући једног америчког војника, јавио је АП.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала