Селектор Шпаније: Србија и даље најбољи тим, Богдановић је феномен

© AP Photo / Andy WongСелектор репрезентације Шпаније Серђо Скариоло
Селектор репрезентације Шпаније Серђо Скариоло - Sputnik Србија
Пратите нас
Селектор репрезентације Шпаније Серђо Скариоло рекао је да у екипи нема еуфорије после победе над Србијом (81:69) у последњем мечу друге фазе такмичења. Италијански стручњак сматра да су „орлови“ и даље најбоља екипа на турниру.

„Играчи знају да још нису урадили ништа. И даље мислим да је репрезентација Србије, уз репрезентацију САД, најбоља, али ми нећемо да полетимо и сада хватамо самопоуздање. За нас је то што смо постигли 81 поен велико достигнуће“, рекао је Скариоло после победе над Србијом, преноси „Блиц“.

Он је навео да у екипи нема еуфорије.

„Не. Знам да то некада може да се појави међу младима, али ја не верујем у то. Битно је да останемо озбиљни. Увек се може играти и радити боље. Увек има грешака, ако их тражите, наћи ћете их, али данашњи ниво игре је био добар“, истакао је италијански стручњак.

© AP Photo / Andy WongРепрезентативци Шпаније прослављају победу над Србијом у мечу за прво место групе Ј
Селектор Шпаније: Србија и даље најбољи тим, Богдановић је феномен - Sputnik Србија
Репрезентативци Шпаније прослављају победу над Србијом у мечу за прво место групе Ј

Скариоло је додао да екипа расте и да је срећан због начина на који се то одвија, док, са друге стране, има само речи хвале за једног кошаркаша Србије.

„За разлику од играча који је стварно феномен, а то је Богдан Богдановић, са осталима смо урадили све како треба. Нисмо ништа лоше урадили у вези са Богдановићем, он је једноставно феномен“, закључио је Скариоло.

Богдановић је у поразу Србије имао дабл-дабл учинак ― 26 поена, 10 скокова и шест асистенција, као и индекс корисности од +36.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала