Грци траже казну и за Србина, за елиминацију им криве судије, на челу са Глишићем (видео)

© Фото : fiba.basketballСудија на мечу Чешка - Грчка
Судија на мечу Чешка - Грчка - Sputnik Србија
Пратите нас
Репрезентација Грчке није успела да се пласира у четвртфинале Светског првенства, након што је у последњем колу групе К савладала Чешку резултатом 84:77. За пролаз даље било јој је потребно +12.

После дуела са Чешком, Кошаркашки савез Грчке упутио је жалбу ФИБА, и то због „великог утицаја судија на коначан резултат“.

Грчки савез од ФИБА тражи казну за судијску тројку са утакмице ― Александра Глишића из Србије, Андриса Аункрогерса из Летоније и Војчеха Лижку из Пољске, као и за особе одговорне за арбитре на Светском првенству.

Грци, такође, траже и детаљну анализу видео-снимка утакмице, уз присуство њихових представника и јавно објављивање закључака.

© Фото : fiba.basketballГрчки репрезентативац Јанис Адетокумбо није могао да помогне саиграчима последњих пет и по минута због пет фаулова.
Грци траже казну и за Србина, за елиминацију им криве судије, на челу са Глишићем (видео) - Sputnik Србија
Грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо није могао да помогне саиграчима последњих пет и по минута због пет фаулова.

Најкориснији играч НБА лиге и звезда репрезентације Грчке Јанис Адетокумбо рано је био оптерећен фауловима и завршио је меч пет и по минута пре краја, када је зарадио пету личну грешку у нападу, при контри његове репрезентације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала