Русија и Белорусија крећу у извиђање Пољске

© Wikipedia / Konstantin Nikiforov Авион АН-30
Авион АН-30 - Sputnik Србија
Пратите нас
У оквиру реализације Међународног уговора о отвореном небу, војници Русије и Белорусије ће од 9. до 13. септембра извести извиђачки лет изнад територије Пољске, док ће САД и Украјина од 9. до 14. септембра извести такав лет изнад Русије, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије, а преноси телевизија „Звезда“.

Телевизија преноси да ће се за лет изнад Пољске користити руски авион за извиђање Ан-30Б, а максимални домет лета ће износити 1.400 километара.

„Руски извиђачки авион ће извести лет у складу са маршрутом која је договорена са земљом која се извиђа. Пољски стручњаци ће у авиону контролисати употребу опреме за надгледање и поштовање одредби споразума“, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране је такође обавестило да ће САД и Украјина извести заједнички осматрачки лет изнад Русије на румунском извиђачком авиону Ан-30. Руски стручњаци, који ће се налазити у летелици, контролисаће строго поштовање договорених параметара лета и примену опреме за надгледање.

У оквиру реализације Бечког документа из 2011. године о мерама јачања поверења и безбедности, од 9. до 12. септембра руска група инспектора планира да осмотри област на територији Немачке. Циљ инспекције ће бити да се утврди обим војних активности на том подручју, или одсуство војних активности. Провераваће се површина од око 14. 000 квадратних километара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала