Трамп: Ништа не знам о шпијуну у руководству Русије

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп је већ у неколико наврата оштро нападао четири конгресменке
Доналд Трамп је већ у неколико наврата оштро нападао четири конгресменке - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да му ништа није познато о шпијуну који је био инфилтриран у највише редове руског руководства и ког је ЦИА, наводно, извела из Русије 2017. године.

Истовремено, Трамп је подржао саопштење ЦИА поводом ове приче. Наиме, ЦИА нешто раније није одбацила као неистиниту чињеницу да је евакуисала шпијуна, али је оценила да су спекулације информације да је то учињено због Трампа.

Подсетимо — „Си-Ен-Ен“ је саопштио да су америчке специјалне службе евакуисале 2017. године шпијуна који је био на једном од највиших положаја унутар руског руководства.
Неименовани извор је за америчку телевизију рекао да су специјалне службе евакуисале шпијуна, јер је постајала забринутост да се Трамп непажљиво односи према тајним документима.

Та одлука је била донета након што се Трамп састао са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом и тадашњим амбасадором Русије Сергејем Кисљаком, када су обе стране размениле тајне информације о терористичкој организацији ДАЕШ.

По том питању се огласио и руски сенатор Франц Клинцевич, који је оценио да је у питању лажна вест и да је у питању само покушај да се дискредитује Трамп.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала