У Бугарској због шпијунаже ухапшен секретар организације „Русофили“

© Sputnik / Георгий Галкин / Уђи у базу фотографијаМеры безопасности перед антицыганскими акциями в Болгарии
Меры безопасности перед антицыганскими акциями в Болгарии - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарске власти ухапсиле су секретара покрета „Русофили“ Јурија Борисова због шпијунаже, а ако буде оптужен прети му од пет до 15 година затвора, преноси портал Социјалистичке партије Бугарске „Дума“.

Полиција је конфисковала компјутере и документа који су се налазили у његовој кући, а према речима његове жене, хапшење је спроведено на основу оптужнице за шпијунажу која је против Борисова подигнута још почетком јула.

Као доказни материјал, додала је она, у његовој кући заплењена је фасцикла са документима у којој су се налазили интервјуи председника „Русофила“ Владимира Малинова.

Према непотврђеним информацијама, полиција је претражила и његову кућу, а Малинов, који је данас требало учествује у програму бугарске телевизије бТВ, из непознатих разлога се тамо није појавио.

Са друге стране, и почасни председник „Русофила“ Енчо Москов је рекао да је добио позив у тужилаштво, али да се током испитивања ниједно питање није односило на рад организације.

Национални покрет „Русофили“ је регистрован у Софији 2003. године као невладина организација, а бави се развојем односа између Бугарске и Русије и очувањем историјских и културних традиција.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала