Блокирана сва имовина Душка Кнежевића

© Јутјуб/ rtvatlasДушко Кнежевић
Душко Кнежевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјално државно тужилаштво Црне Горе одлучило је да привремено блокира имовину црногорског бизнисмена Душка Кнежевића и његових компанија.

Ту одлуку донео је судија Мирослав Башовић, преносе „Вијести“ и подсећају да је специјална тужитељка Лидија Вукчевић раније поднела Башовићу предлог за одређивање привремене мере забране управљања имовином компанија чији је Кнежевић стварни или „скривени“ власник.

Кнежевића, који се тренутно налази у Лондону, Специјално тужилаштво терети да се налазио на челу организоване криминалне групе, која је, наводно, починила више кривичних дела и злоупотреба у привредном пословању како би њени чланови за себе прибавили материјалну корист.

Како наводи портал, Вукчевићева је тражила да се Кнежевићу забрани управљање имањима у Зети, станом на Светом Стефану и станом у Подгорици, као и управљање имовином „Атлас групе“ у Подгорици.

Привремено су блокиране и непокретности будванске компаније „Могрен Хил“ — две зграде у Будви, а специјална тужитељка тражила је и забрану управљана имовином компаније „Атлас хотелс груп“, која поседује хотел, парцеле и пословне просторе у Бару и Сутомору.

Привремено је блокирана и имовина предузећа „Јадрански сајам“, на чије име су уписане парцеле, зграде и станови у Будви, а суд је забранио и управљање имовином подгоричке компаније „Монтенегро берза“, која поседује два пословна простора у Подгорици, као и управљање са два пословна простора компаније „ЦГ Брокер — дилер“.

Блокирана је и сва имовина компаније „Атлас инвест“, која поседује бројне станове, пословне просторе, зграде и парцеле на Светом Стефану, у Будви, Бечићима, Бару, Подгорици и Колашину, пренео је Танјуг.

Из тужилаштва су предлогом тражили да се забрани и управљање имовином Опште болнице „Мељине“ у Херцег Новом, али и компаније „Монтенегро експрес груп“, која управља том установом, као и и управљање акцијама или уделом који су уписани на црногорске и офшор компаније, у којима је Кнежевић стварни или скривени власник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала