Тријумф фудбалера Србије у Луксембургу (фото)

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRФудбалери репрезентације Србије
Фудбалери репрезентације Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Србије победили су Луксембург са 3:1 у шестом колу квалификација за ЕУРО 2020.

Селектор наше репрезентације Љубиша Тумбаковић уписао је прву победу на клупи Србије, а ово је био укупно други тријумф „орлова“ у квалификацијама, преноси „Б92“.

Упркос добром резултату у Луксембургу, шансе да се пласирамо овим путем на Европско првенство и даље су мале, пошто Украјина има шест бодова више.

Голове за Србију постизали су Александар Митровић у 36. и 54. минуту, и Немања Радоњић у 54. минуту, док је једини стрелац за домаћи састав био Турпел у 66. минуту.

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRДаниел Синани у акцији са Николом Максимовићем
Тријумф фудбалера Србије у Луксембургу (фото) - Sputnik Србија
Даниел Синани у акцији са Николом Максимовићем

Сјајну утакмицу одиграо је и Сергеј Милинковић-Савић, који је сјајно делио лопту, а директно је био заслужан за други и трећи гол, када је асистирао Радоњићу, односно Митровићу.

Србија у наредном колу гостује Литванији, док Луксембург иде на ноге Португалу.

У првом полувремену нисмо видели много фудбала. „Орлови“ су до 36. минута имали само полушансе, баш као и Луксембург. Девет минута пре краја првог периода игре наши играчи постигли су гол.

Александар Коларов послао је одличну лопту у казнени простор, у којем се Митровић сјајно снашао и главом савладао Мориса. Са минималном предношћу Србије отишло се на паузу.

У наставку другог полувремена „орлови“ дуплирају предност. Милинковић-Савић изборио се да лопта дође до Радоњића, који је лепо гађао и још лепше погодио.

© FRANCOIS LENOIRПремијерка Србија Ана Брнабић на стадиону уочи почетка утакмице
Тријумф фудбалера Србије у Луксембургу (фото) - Sputnik Србија
Премијерка Србија Ана Брнабић на стадиону уочи почетка утакмице

Ипак, уследио је период у којем су наши фудбалери још једном показали да су далеко од врха светског фудбала. Луксембург је двадесетак минута доминирао, успели су да смање резултат, а умало и да изједначе.

Ту је ситуацију извукао Дмитровић, а када домаћи играчи нису искористили своје шансе, уследила је казна Србије. Сергеј је луцидним пâсом пронашао Митровића, који је у 78. минуту поставио коначних 3:1.

До краја је Србија имала прилику да постигне још који гол, али мреже су мировале, а „орлови“ однели важну победу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала