Ексклузивно: Шта су приметиле комшије „америчког шпијуна“ у близини његове куће (видео)

Кућа у Стафорду у којој наводно живи породица Смоленкова
Кућа у Стафорду у којој наводно живи породица Смоленкова - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Репортер РИА новости обишао је градић Стафорд у САД у којем живи породица Олега Смоленкова, за ког се тврди да је амерички шпијун.

Како сазнаје из разговора са комшијама, породица Смоленкова је муњевито напустила кућу инакон што су приметили да се у њиховој близини појављују новинари.

Грег Тали, власник куће која се налази прекопута породице Смоленкова, који је ово испричао новинару руске агенције, тврди да је о томе ко је био његов комшија сазнао од новинара портала „Дејли бист“, који му је поставио неколико питања о њему.

„Након што је тај новинар пре неког времена покуцао на моја врата, отишао је до следеће куће. Потом сам разговарао са својом комшиницом, којој се тај новинар такође обратио, и рекла ми је да јој је постављао иста питања. Пошто у том тренутку никога није било у кући Смоленкова, он је сео у ауто и чекао их да се врате. Међутим, када су се вратили и чим су га видели, ушли су у кућу, а након 15 секунди изашли и отишли са два аутомобила“, испричао је он.

Кућа у Стафорду у којој су наводно живели Смоленкови

Реч је о двоспратној кући која се налази на благом узвишењу, а према власничким документима припада човеку који се зове — Олег Смоленков. Испред куће се налази травњак од неколико ари, а са леве стране је пут ка две гараже.

Све ролетне су биле спуштене, унутар куће нису се могли приметити никакви покрети, а на звоно новинара РИА Новости нико се није одазвао. Интересантно је да се испод крова могу приметити сигурносне камере.

​Иза куће се, такође на травњаку, налази монтажни базен и роштиљ на гас, као и дечије игралиште, поред које се налази омања гостињска кућа. По травњаку су разбацане играчке, док се поред ограде налази кућица за псе.

Имали су чудан акценат

„Имао је ваш акценат. Да, био је то руски акценат. Упознао сам се са њим када се усељавао. Не сећам се када је то тачно било, али знам да је било пре 4. јула прошле године, јер смо заједно пуштали ватромет за Дан независности“, испричао је комшија Тали.

Према његовим речима — приметивши његову супругу, он јој је пришао и понудио да се придружи осталим становницима у слављу, на шта је она одговорила: „Но инглиш“, чиме је јасно дала до знања да не прича енглески. Потом је позвала мужа, који је изашао из куће и тада рекао да су се управо уселили, као и да су пре тога живели у Северној Вирџинији.

Каже и да су се тада упознали, али да му се не сећа имена. Рекао му је и да тренутно није запослен.

Ни поштар није могао да се сети имена тог човека — каже да га је видео у неколико наврата, али да са њим никада није разговарао.

„Чини ми се да личи на тако нешто“, одговорио је поштар, након што га је новинар РИА Новости упитао да то име можда није Олег Смоленков.

Кућа са причом

Комшија Тали испричао је и да никада није видео да се било какво обезбеђење или полиција налазила у близини куће у којој је наводно живео Рус. У овом крају се налази око 40 кућа и сви се међусобно познају.

Међутим, наводи и да се систем са камерама на тој кући налазио и када је ту био претходни власник, будући да је био власник компаније која се бавила уградњом сигурносних система.

​„То је највећа кућа у нашем крају. Садашњи власници су пети у низу за последњих 15 година, што је чудно, јер већина нас живи овде од 2003. године“, рекао је.

Чудан крај — чудни становници

Никол Клементс, друга комшиница са којом је новинар РИА Новости разговарао, каже да је сам крај помало чудан, јер у њему станују углавном бивши припадници ФБИ. Она лично је, како тврди, била запослена у војној обавештајној служби.

„Има овде и бивших војника, углавном припадника војне обавештајне службе. Све је то и логично, јер се у близини налази академија ФБИ, као и база маринаца“, појашњава.

Клементсова наводи и да је чудно што се кућа води на право име Смоленкова, ако се заиста испостави да је он био шпијун за ФБИ.
„Ја тако нешто не могу ни да замислим. То ми делује надреално. Тако би га свако могао пронаћи лако“, каже.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала