Милачић: Имамо поуздане информације да НАТО преузима некадашњи аеродром у Беранама (видео)

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Председник партије Права Црна Гора Марко Милачић посетио је некадашњи берански аеродром у светлу информација и основаних сумњи да се на том подручју планира изградња НАТО војне базе.

Тим поводом председник партије Права Црна Гора подсећа да је, након периода када је овај аеродром служио за цивилно ваздухопловство, у једном периоду служио и као војни објекат за обуку војних пилота.

„Много пута смо чули, нарочито од бившег председника Филипа Вујановића, да ће берански аеродром да се врати својој намени. Наиме, према информацијама, до којих је дошла Права Црна Гора од извора из Министарства одбране, који је инсистирао на анонимности, НАТО, заједно са својим црногорским партнерима, озбиљно разматра коришћење капацитета некадашњег беранског аеродрома у сврхе изградње својеврсне НАТО базе“, наводи Милачић.

Према његовим речима, разлози су бројни:

„Не само због тога што овде већ постоје аеродромска писта и објекти некадашњег аеродрома, већ и због близине границе са Албанијом, где треба имати у виду све чешће релативизовање наше границе у корист Албаније, као и због близине са касарном која се по НАТО стандардима гради у Андријевици, а за шта је Црна Гора већ определила 17 милиона еура. Томе треба додати и врло индикативне одлуке Владе Црне Горе о концесијама за аеродроме, које не обухватају аеродром у Беранама, а који се у концесионом акту из јула ове године само кратко спомиње, и то у делу извештаја са јавне расправе. У делу концесионог акта о будућим инвестицијама нема речи о овом аеродрому. Концесиони акт је више пута дорађиван, а у коначној верзији управо је дио око аеродрома у Беранама избачен. Све ово потврђује наше сумње да се аеродром Беране, иза очију јавности, планира за нешто друго“.

Партија Права Црна Гора, поручује он — неће дозволити да се на том месту изгради НАТО војна база.

„Прије ћемо изабрати да овдје буде катун за овце, него за НАТО војнике. Позивам све Васојевиће и грађане Берана да заједно дигнемо глас против ових злих и по државу Црну Гору опасних наума“, закључује Милачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала