Москва: Став Русије према Америци се није променио након одласка Болтона

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија
Пратите нас
Став Москве према Вашингтону се није променио након оставке Џона Болтона, саветника председника САД за националну безбедност. Русија нема никаквих очекивања да ће било какве унутрашње промене довести до нормализације односа, изјавио је Сергеј Рјабков, заменик министра иностраних послова Русије.

„Не можемо да дајемо било какву оцену таквим дешавањима, јер је у питању искључиво унутрашње питање САД. У више наврата смо посматрали како се на политичкој сцени у Вашингтону дешавају промене, међутим, то никада није довело да било каквих промена по питању нормализације билатералних односа“, истакао је он.

Самим тим ни овог пута не треба очекивати било какве промене након именовања новог саветника председника за националну безбедност, навео је Рјабков.

„Наш став је исти — ми одлуке доносимо према делима, а не на основу намера или изјава. Када угледамо било какву промену, онда ћемо говорити да се нешто променило. Не постоји никакав елемент персонификације када је реч о америчкој спољној политици“, закључио је он.

Председник САД Доналд Трамп саопштио је раније да је сменио Болтона због бројних међусобних несугласица у вези са спољнополитичким питањима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала