Према речима директорке фабрике Ане Маринкове, нова аутоматска линија за производњу и паковање производа достиже величину фудбалског терена, а може да произведе 6.600 чоколадних бомбона у минути.
„На нашој линији могуће је произвести и упаковати 6.600 бомбона у минути, што је чини најбржом линијом за паковање и производњу у целом свету“, објаснила је Маринкова.
Она је додала да су њихови производи доступни у скоро 40 земаља на шест континената.
„У овом тренутку обим производње наше фабрике прелази 32.000 тона годишње, што је највећа количина коју смо имали“, нагласила је Маринкова.
Предузеће је почело са радом у Бугарској 1994. године. Поред производње светски познатих брендова слаткиша, у фабрици се производе и локалне посластице — „своге“, „морени“ и „сезони“.
У фабрици је запослено више од 550 радника.
„Монделез интернешенел“ је лидер у производњи чоколаде у Бугарској — око 35 одсто тржишта чоколаде у тој земљи припада тој компанији.
Компанија је уложила више од 55 милиона евра у фабрику чоколаде у последњих десет година, а као резултат оптимизације производног процеса, 99 одсто производног отпада се рециклира.
„Монделез интернешенел“ производи брендове као што су „милка“, „тоблероне“, „халс“, „орео“ и „барни“.