Покренута нова истрага против Порошенка

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаБивши украјински председник Петро Порошенко
Бивши украјински председник Петро Порошенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински национални биро за борбу против корупције поднео је још једну кривичну пријаву против бившег министра спољних послова Украјине Павела Климкина и бившег председник те земље Петра Порошенка, које оптужују за могућу злоупотребу службеног положаја, саопштила је прес-служба бироа.

 „Детектив Националног бироа је 23. августа 2019. године унео одговарајућа документа у Јединствени регистар предсудске истраге, на основу одлуке Соломенског Окружног суда у Кијеву“, наводи се у саопштењу Националног бироа.

Раније је Соломенски Окружни суд у Кијеву наложио Украјинском бироу за борбу против корупције да покрене поступак против Порошенка и Климкина због сумње да су злоупотребили службени положај.

Украјински државни истражни биро покренуо 11 кривичних поступака против бившег председника Петра Порошенка, као и против других високих државних званичника Украјине. Недавно је на саслушање позвано сто посланика Парламента поводом кривичних пријава против Порошенка и његовог тима оптуженог за узурпацију власти.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала