Вашингтон причом о опасности од Русије и Кине манипулише својим грађанима

© Пресс-служба Совета Федерации РФ / Уђи у базу фотографијаРуски сенатор Виктор Бондарев
Руски сенатор Виктор Бондарев - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињеним Америчким Државама не прети опасност од Русије и Кине, а америчке власти тврдњама о таквој опасности само манипулишу својим грађанима, изјавио је председник Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев.

„Очигледно је да нема никакве претње из Русије и Кине према САД. Усредсређени смо на унутрашња питања, на развој економије и социјалне сфере, на побољшање живота грађана. Имамо све што нам треба како бисмо заштитили себе и своје савезнике на међународној сцени. И не тежимо томе да милитаризујемо буџет и индустрију, пошто се не спремамо никога да нападнемо“, рекао је Бондарев.

Он је нагласио да садашња напетост у руско-америчким односима није руска иницијатива и руска кривица.

Бондарев је додао да америчка власт, и председник, и Стејт департмент, и чланови Конгреса САД, измишљају опасности из две нуклеарне државе како би осигурали народну подршку, односно како не би изгубили поверење гласача.

„Да ли је то уверљиво? За професионалце није, за паметне људе није, али за просечног грађанина, који се не удубљује посебно у суштину питања, такво објашњење је потпуно погодно. Америчка власт не поштује нарочито своје грађане, манипулише њиховим интересима“, додао је Бондарев.

Он сматра да су такве изјаве у великој мери повезане с тим што САД губе позицију на светском тржишту наоружања. Русија и Кина напредују у тој сфери, а многи радије бирају њихово наоружање — међу њима су и савезници САД, рекао је Бондарев и додао да је вредност наруџбина „Рособороноекспорта“ крајем 2018. године износила преко 50 милијарди долара.

„Шта преостаје утицајним америчким војним произвођачима? Да допринесу активнијој продаји оружја у сопственој земљи. Они и притискају власт да повећава војне трошкове“, закључио је Бондарев.

Председник САД Доналд Трамп је раније изјавио да је Вашингтон био принуђен да повећа војне трошкове углавном због Русије и Кине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала