Путин: Русија ће повећати подршку туризму

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаТуристи у Кремљу
Туристи у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија планира да повећава ефикасност државне подршке туризму и да стимулише национално туристичко тржиште, саопштио је председник Русије Владимир Путин на 23. Генералној скупштини Светске туристичке организације.

Председник је истакао да је Русија спремна да успостави узајамно корисну сарадњу у овој области.

„Наставићемо да пружамо још ефикаснију државну подршку овој грани индустрије, да повећавамо конкурентност туристичког тржишта и уводимо најнапредније услуге, које су у складу са технолошком дигиталном епохом. Тако је Русија међу првим земљама које активно уводе електронске визе, које се могу издавати на даљину, брзо и без непотребних формалности“, рекао је председник Русије.

У последњих пет година Русију је посетило 125 милиона страних туриста, што је последица доследног развоја туризма у земљи, истакао је Путин и подсетио да су за то важну улогу имали велики међународни догађаји: Зимске олимпијске игре, Светско првенство у фудбалу, Фестивал младих и студената и студентске универзијаде.

Он је навео да су сви ови догађаји били на високом нивоу и да су на госте оставили утисак о Русији као о отвореној, гостопримљивој, дружељубивој, модерној и удобној земљи.

„Надамо се да ћете подржати пријаву Русије за одржавање Светског дана туризма 2022. године, као и да ћете подржати отварање Међународног туристичког центра у Русији, под окриљем Светске туристичке организације“, закључио је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала