Русија победила у спору са Украјином у вези са увођењем антидампиншких царина

© Sputnik / Ruben SprichУлаз у седиште Светске трговинске организације у Женеви
Улаз у седиште Светске трговинске организације у Женеви - Sputnik Србија
Пратите нас
Апелациони суд Светске трговинске организације пресудио је у корист Русије у спору који је она покренула против Украјине због увођења царина на увоз амонијум нитрата из Русије.

У извештају Апелационог суда потврђена је пресуда Комисија за решавање спорова из 2018. године, која је разматрала случај Русије и Украјине. Како се наводи, „Апелациони суд препоручује Комисији за решавање спорова при СТО да захтева од Украјине да реформише своје мере, за које се сматра да не одговарају споразуму о антидампингу, у складу са њеним обавезама из тог споразума“.

Министарство за економски развој Русије очекује да ће Украјина убрзо укинути антидампиншке царине на испоруке амонијум нитрата из Русије.

„Након што је Арбитражно веће СТО размотрило спор, донета је пресуда да Украјина укине царине. Кијев се није сложио са одлуком, па је уложио жалбу. Међутим, Апелациони суд СТО је подржао одлуку Арбитражног већа без измена. Надамо се да ће Украјина прекинути са кршењем својих међународних обавеза“, наводи се у саопштењу Министарства.

Двадесет и трећег јула 2018. године Арбитражно веће СТО подржало је Украјину у спору са Русијом. Русија је 2015. године поднела тужбу против Украјине, која је 2014. године увела антидампиншке царине на амонијум нитрат. Према одлуци Арбитражног већа СТО, украјинске власти нису пружиле „адекватно објашњење“ за таква ограничења, а препоручено је да се мере ускладе са антидампиншким споразумом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала